sba_bea2Mijn naam is Bea van de Hoef.

 

Vanuit het midden van het land geef ik vorm aan mijn praktijk Stap voor stap bij afscheid als persoonlijk begeleider oftewel ritueelbegeleider bij afscheid .

 

Ik ben getrouwd, moeder van drie volwassen zoons en oma van twee kleinzoons. Samen met mijn partner heb ik dertig jaar een veehouderijbedrijf geleid. Met heel veel voldoening en plezier ben ik vijftien jaar werkzaam in een huisartsenpraktijk.

 

Als kind kwam ik al in aanraking met het overlijden van twee neefjes. Op 22-jarige leeftijd moest ik, na een ziekbed van een half jaar, afscheid nemen van mijn moeder. Op jonge leeftijd leerde dit mij iets over sterven en over verdriet, over omgaan met verlies. Ik kreeg het vertrouwen mee dat tranen worden gedroogd, niet voor altijd maar altijd weer.

 

In mijn ruim dertig jaar ervaring als kerkorganist heb ik heel veel uitvaarten mogen begeleiden. En binnen mijn werk in de huisartsenpraktijk speelt ziekte, gezondheid en overlijden ook een grote rol. De afgelopen jaren voelde ik steeds meer de behoefte dat ik me wilde richten op afscheid, verlies, gemis, op uitvaarten. Ongeacht religie of traditie. Om op heel persoonlijke wijze, vanuit mededogen en oprechte interesse in de ander, mensen nabij te zijn in deze kwetsbare periode rond overlijden.

 

Na een twee-jarige training stervens- en rouwbegeleiding heb ik de post-HBO-opleiding Ritueel begeleiden bij afscheid bij Het Moment gevolgd. Ik ben aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR). De LBvR heeft een voorlichtingsfilm geïntroduceerd met als titel ‘Een ritueelbegeleider, wat is dat eigenlijk?’ U kunt deze hier bekijken.

Waar de uitvaartverzorger er is voor de organisatie van de uitvaart zoals de kist, koffie en kaarten, zo verzorg ik een passend, persoonlijk afscheid met en voor u. In goede onderlinge afstemming vullen we elkaars werkgebied aan.

 

U kunt mij altijd benaderen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.