19/11/2014 door

Wereldlichtjesdag in De Herberg in Amersfoort

1 reactie

Op zondag 14 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden om 19:00 uur kaarsen aangestoken voor de overleden kinderen die we in ons hart meedragen. Zo gaat in 24 uur een lint van licht en warmte over de hele wereld. De wereld wordt zo even wat lichter voor ieder die een kind heeft verloren. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Samen met Ans Kruisselbrink en Ad van Dijk organiseer ik Wereldlichtjesdag in Amersfoort.

 

Voor wie?

Als vader, moeder, broer, zusje, opa, oma, buurman, vriendin bent u van harte uitgenodigd. Ieder die een kind mist is welkom dit kind te gedenken! Of het nu om een pasgeboren baby of je volwassen kind gaat is niet van belang. Ook niet of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist. U bent welkom een lichtje te branden voor het kind dat ú mist. Met poëzie, muziek, stilte en troostende woorden staan we stil bij alle kinderen die niet meer bij ons zijn.

 

Waar en hoe laat?Afbeelding persbericht

Op zondag 14 december opent De Herberg, Watersteeg 85 in Nieuwland te Amersfoort gastvrij haar deuren. U bent welkom vanaf 18:30 uur. Om 18:45 uur wordt de eerste kaars aangestoken en vanaf 19:00 uur branden alle lichtjes. We noemen de namen, luisteren naar muziek en er klinken troostende woorden. Tot slot is er rond 19:30 uur koffie, thee of chocolademelk en gelegenheid om na te praten.

 

Aanmelden en meer informatie.

Het is fijn als u zich vooraf per e-mail of telefonisch aanmeldt (dat kan je hier doen). Dan staat er een kaarsje klaar. Als u wilt, kunt u de naam doorgeven van het kind dat u wilt herdenken. Wanneer u zèlf een bijdrage wilt leveren met een gedicht, een tekst of een lied, neem dan contact met mij op.

 

 Welkom in de kring van licht voor alle kinderen in ons hart

Een reactie op Wereldlichtjesdag in De Herberg in Amersfoort

 1. Wulf van Loenen

  Als ze er niet meer kan zijn

  Onbegrijpelijk eigenlijk
  om iemand
  iemands lichaam
  iemands bijna bewegingloze lichaam
  iemands alles
  jarenlang te verzorgen
  jarenlang te koesteren
  jarenlang lief te hebben
  in de wetenschap
  dat het op een dag stopt
  en dat je dit kostbare bezit
  dit dierbare mens
  wegdoet?
  afgeeft?
  aan zand?
  aan vlammen?
  aan de kringloop der natuur?
  Het is het lichaam
  maar o zo HEILIG.

  Dank dat je ons persoonlijk uitnodigde voor Wereldlichtjesdag/avond in de Herberg. Ik denk wel dat wij komen, ons lichtje FLEUR zal helpen mee verlichten.
  Groet,
  Anneke en Wulf

Onderstaand kunt u een reactie geven