Op Wereldlichtjesdag worden overleden kinderen herdacht.
Een troostend ritueel in Elisabeth Groen.
 Op hartvormige kaartjes met bloemenzaad kan op zondag 10 december een naam geschreven worden. Ze worden allemaal in de Wereldlichtjesdag boom gehangen. Zoals overal ter wereld wordt om zeven uur ’s avonds de grote kaars aangestoken. Zo ontstaat er ‘een golf van licht’ over de hele wereld.

Of het nu om een pasgeboren baby of een volwassen kind gaat. Of je nu moeder, broer, opa, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend bent. En of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist, iedereen is van harte welkom.

Om 18.15 uur wordt deze avond verzameld bij de Spits in park Elisabeth Groen aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort. Er is live muziek, een verhaal en heel veel lichtjes. Het zal, net als vorig jaar, indruk maken als de namen van alle overleden kinderen genoemd worden. Namen die met hoofdletters in het hart gegrift zijn. Hiermee staan we stil bij alle kostbare levens, bij het verdriet en gemis. Herinneren én vieren we wat ze brachten, aan moed en kleur, aan licht en zoveel meer.

Zo wordt deze avond vooral een ritueel van troost.
Ieder is uitgenodigd deze avond een steentje mee te nemen.