Ervaringen

Hieronder  staan een aantal ervaringen van cliënten.

Met een medaille van Peerke Donders…

Wat heeft Bea voor ons betekend?
Een sterfgeval van een dierbare is een heftige en trieste gebeurtenis. Gaat dit gepaard met euthanasie dan is dit dubbel zwaar. Bij zo’n proces wordt nogal wat empathie en medeleven verwacht. Dit moet je kunnen bieden. En ook goed kunnen luisteren. Vragen stellen hoe de nabestaanden zich de persoon in kwestie herinneren. Wie was deze persoon en wat heeft hij voor jullie betekend? En mogen de scherpe randjes, de kritiek op deze persoon, ook benoemd worden? Of is het alleen maar mooi en goed wat we gaan zeggen?
Bea is voor ons in staat gebleken om dit proces te begeleiden en om ons het vertelde opnieuw in gedachten te laten beleven en hier een prachtige presentatie van te maken. Vertellen, lachen, huilen, het was allemaal oké. We hebben lange, mooie gesprekken gehad in onze huiselijke omgeving.
Ook is er met onze dierbare vader, schoonvader, grootvader en overgrootvader gesproken evenals met zijn vrouw. Hoe hadden zij het leven samen ervaren, 61 jaar getrouwd maar al langer samen?
Hij kon dit i.v.m. de komende euthanasie nog vertellen. Ok dit deed Bea met een open houding en een warm hart.
Het vertelde werd meegenomen in de presentatie die gecompleteerd werd met door ons uitgezochte foto’s en muziek. Het is een prachtig geheel geworden.

We hadden samen de pech dat Bea op de dag van de afscheidsceremonie een spoedoperaties aan haar oog moest ondergaan. Dit zorgde ervoor dat zij de presentatie niet zelf kon uitvoeren. Ze vond dit zelf heel vervelend, het was heel erg jammer maar iedereen was er van overtuigd dat de gezondheid van Bea heel belangrijk was en voor ging. Door haar intense voorbereiding en inlevingsvermogen kon zij de presentatie overdragen aan de uitvaartleidster die de taak van Bea met verve heeft uitgevoerd. De plechtigheid was prachtig, dit werd door de meerde aanwezigen bevestigd.

Bea, ontzettend bedankt namens ons allemaal, we hebben veel steun gehad aan jou en door jouw prachtige werk!

Sylvia en Cor, dochter en schoonzoon van Kees Koelman

5 september 2023

Met een tas vol herinneringen…

De drukte is voorbij en we maken tijd vrij om je te bedanken voor je steun en hulp tijdens het afscheid van onze moeder. Voor de geweldige regie, daardoor is het een heel mooi en waardevol afscheid geworden. We hebben jouw hulp als erg prettig, warm en meedenkend ervaren. De teksten die jij hebt gecreëerd door onze chaotische team sessie paste perfect en sloot goed aan bij de teksten van de anderen.

De familieband is altijd heel goed en hecht geweest en ook dat voelde je tijdens de dienst. Dit in combinatie met jou gevoelsvolle inbreng maakte het mogelijk dat we daar met warmte zaten en terug kunnen kijken op een afscheid wat mijn moeder verdiend heeft.

Nogmaals ontzettend bedankt en lieve groeten

Ingrid en Marc Kroon

19 januari 2023

Met de natuur…

Ontzettend bedankt voor jouw fijne begeleiding en zeer grote betrokkenheid na het overlijden van onze vader Henk. Vanaf het eerste moment van kennismaking tot en met de nazorg hebben wij een enorme betrokkenheid en warmte gevoeld. En niet te vergeten je humor, zonder het respect te verliezen. Eigenlijk sloot dat precies aan bij hoe Henk was, vol humor. Hij wilde graag een kerkelijke uitvaartdienst, die ook persoonlijk was. Je nam de ruimte en de tijd om een goed beeld van hem te krijgen en je hebt dat prachtig weten te verwoorden. Daardoor was het een mooi en liefdevol afscheid. Dat kregen wij ook terug van iedereen die we na de uitvaart hadden gesproken!

Ook zijn wij heel erg blij met het boekje dat je van de dienst gemaakt hebt! Dank voor alles.

Lieve groet van

Ons vieren

31 juli 2022

Met de winterzonnewende…

Zonder Bea als ritueelbegeleidster was het vast niet zo’n verbindende, mooie en warme plechtigheid geworden. Ze kan luisteren en taal vinden voor wat er echt speelt. Deze zal ons daarom altijd bijblijven, veel dank daarvoor.

Peter en Heidy

9 maart 2022

Met een Love code…

Tijdens een ontzettend belangrijk moment voor onze familie hebben Bea en Jan ons begeleid in het afscheid van onze man, vader en opa. Vanaf het eerste moment van kennismaking tot de nazorg hebben wij een enorme betrokkenheid, ruimte, humor, respect en warmte gevoeld.

Op de momenten waar wij als familie hulp konden gebruiken, zonder het te hoeven benoemen, stonden Bea en Jan voor ons klaar met een doortastendheid, daadkracht en bovenal een groot respect voor de diverse emoties en het familiesysteem. Bea begeleidde ons door het proces met een groot luisterend vermogen en mooie vragen. Het heeft geleid naar een treffend levensverhaal van mijn man verweven met de familieverhalen over onze vader en opa. Bea en Jan dachten met ons mee, in een Corona periode waar een beroep werd gedaan op creativiteit. Ze reikten mooie alternatieve vormen aan die naadloos aansloten bij onze persoonlijke wensen en gaven ons de tijd en ruimte om hierin eigen keuzes te maken. De uitvaart is hierdoor een persoonlijk en warm afscheid geworden, precies zoals wij als familie voor ogen hadden en zelfs meer dan wij hadden verwacht. Mede hierdoor konden wij komen tot een goede afhechting wat ons een voorsprong gaf in het proces van rouwverwerking.

Bea en Jan, we beseffen dat we geluk hebben gehad met jullie als combinatie en willen jullie nogmaals enorm bedanken voor jullie persoonlijke en professionele begeleiding.

Familie de Bruin

8 april 2021

Met handen…

Bea heeft ons begeleid bij de uitvaart van onze moeder. We hebben de hulp van Bea als heel prettig ervaren. Ze is erg betrokken en komt met goede suggesties die pasten bij onze wensen en bij de persoon die onze moeder is geweest. Dankzij haar hebben we onze moeder een mooie passende uitvaart kunnen geven.

Sandra en Herma

29 juli 2020

Met een paard…

Lieve Bea, wat een bijzondere, indrukwekkende, verdrietige, maar bovenal ook mooie week hebben we gehad! We kijken terug op een prachtig afscheid. We zijn erdoor vervuld en er letterlijk stil van.

Nu hebben we echt rust en tijd nodig om de film stukje voor stukje vooruit en soms terug te draaien. Onze broer heeft en had hierin de hoofdrol en de uitvaartverzorger en jij de regie. Het scenario kwam samen met jullie en in grote lijnen van Stal Groenendaal en onze familie. De finishing touch op inhoud bij jou! Jij hebt samen met ons dit pad doorlopen.

We zijn je zeer dankbaar! Voor je goede regie, warmte en betrokkenheid. We hadden het niet beter kunnen wensen en zeggen als gehele familie: Wat was het mooi, het is om te janken zo mooi!

Familie de Ridder

5 maart 2020

Met bellenblazen…

Ik ben ontzettend blij en dankbaar voor de hulp die Bea mij geboden heeft bij het verlies van mijn broer. Ik ontmoette haar bij het buurtfeest in Nieuwland en vertelde haar mijn verhaal over het verlies van mijn broer. Ik wou graag de kinderen betrekken bij het verlies. Maar op het moment van overlijden lukte dit niet omdat ik met spoed naar Curaçao moest voor zijn crematie en de kinderen op dat moment bij hun vader waren.

Bea heeft mijn verhaal vol geduld aangehoord en gaf mij een kaartje mee. Ondanks dat ik haar pas dagen later mailde, herkende zij mij meteen! Ik heb heel veel gehad aan haar tips en weet nu hoe ik de kinderen kan betrekken. Top service en zeker een aanrader!

Geneviève Steba

11 juli 2019

Met vingerhoedjes…

Het is moeilijk met niet te veel woorden uit te leggen wat jij voor ons, voor mij, betekend hebt tijdens het voorbereiden en tijdens het afscheid nemen van onze (groot) moeder. Alles kwam samen: de manier van werken van de gekozen uitvaartbegeleidsters, onze eigen ideeën en jouw mooie manier van alle informatie en gevoelens bij elkaar brengen en het op een rijtje zetten van alle door ons naar voren gebrachte ideeën. De vingerhoed heeft een nieuwe betekenis gekregen.

Het afscheid is een mooie en bijzondere dag geworden. Ik weet: mijn moeder en mijn vader zijn trots op ons, als gezin. Door dit zo te doen zoals we het samen gedaan hebben, hebben we recht gedaan aan onze moeder, onze opvoeding.

Ik had er alle vertrouwen in, maar het resultaat is boven verwachtingen geworden. Jouw bijdrage ten aanzien van dit afscheid heeft er ook voor gezorgd dat ik mijn periode van ˜kind-zijn” liefdevol kan afsluiten en dat ik mijn nieuwe werkelijkheid met zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst kan gaan beleven.

Ik wil je er heel hartelijke en met veel warmte voor bedanken.

Maaike de Winter

24 november 2018

Met linten…

Lieve Bea

Ontzettend bedankt voor jouw fijne begeleiding en zeer grote betrokkenheid na het overlijden van Kees. Dankzij jouw hulp hebben we stap voor stap op een waardige manier afscheid kunnen nemen van hem.

Tijdens de voorbespreking kwam jij met een mooi lintenritueel dat we hebben verwerkt in de dienst. Dit heeft op ons allen een diepe indruk gemaakt. Je wist van de dienst een prachtig geheel te maken.

Ook waren wij ontzettend blij met het boekje dat je van de dienst gemaakt hebt en aan ons overhandigd tijdens de nabespreking.

Warme groet van

Tamara, Sjors en Yvonne

14 juli 2018

Met zonnebloemen…

Lieve Bea,

“Een lichtje in de duisternis”… dat was jij voor ons.

Dank voor je mooie woorden en steun tijdens en voor de uitvaart van Ans.

Liefs,

Martijn, Marian, Suzanne, Mick, Beau en Tonny

30 november 2017

Met een orchidee…

Lieve Bea,

Heel erg bedankt voor de mooie manier waarop je het afscheid van mijn moeder hebt vormgegeven.

Ik heb jouw betrokkenheid als heel bijzonder ervaren en steunend voor ons allen.

Je hebt ons ook nog weten te verrassen op een zeer passende wijze.

Zoals mijn vader vandaag al verwoordde; knap, hoe je in korte tijd aansluiting weet te vinden bij een familie!

Hartelijke groet,

N.v.G.

17 december 2015

Als de stroom van zijn leven…

Lieve Bea,

We willen je graag bedanken voor het vormgeven van het laatste afscheid van onze vader en het leiden van de ceremonie. Er zijn geen woorden voor om je te vertellen hoe mooi je het gedaan hebt. De manier waarop, je gesproken teksten, de symboliek, het heeft ons diep geraakt en ontroerd.

Die middag waarop alles klopte en even mooi was, zal voor ons altijd een dierbare, intens liefdevolle herinnering blijven. Waar we met mooie, positieve gevoelens aan terug denken. Dat is voor ons een groot geschenk wat ons kracht geeft om te voelen dat alles wat er gebeurd is, goed is.

Het maakt het afscheid makkelijker en zo waardevol.

We zijn zo blij, dat we je gevonden hebben!

Bedankt Bea!

Margot en Petra

3 oktober 2015

Met een roze roos…

Lieve Bea,

Ik wil je graag van mijn kant bedanken voor de mooie woorden bij het begeleiden van de uitvaart van mijn zus Hellen. Wat heb je ons gedragen in het verdriet! Dit is met geen pen te beschrijven, de mooie woorden, het gebaar van de roos, de menselijkheid het begrip. Alles heb je gegeven. Mooier had het niet kunnen zijn!

Ook de bijzondere nazorg heb je geweldig gedaan.

Ik ben je dankbaar zolang als ik leef en ik weet zeker dat ik namens mijn hele familie spreek. Zelf heb ik al meerdere uitvaarten meegemaakt maar zoals jij het hebt gedaan is echt heel bijzonder.

Lieve Bea, BEDANKT, BEDANKT EN NOGMAALS BEDANKT.

Dicky Meerbeek

22 augustus 2015

Met bierviltjes…

Het is tijd om jou te bedanken voor je bijdrage aan de prachtige uitvaart van Jeroen. En ik denk dat ik dat wel mag doen namens alle aanwezigen bij de uitvaart en later bij de borrel. Het was een waardig eerbetoon aan Jeroen. en aan wie hij is geweest.

Zoals een vriendin van hem al opmerkte: zelfs de vogels en de toren hebben hem uitgeleide gedaan door boven de tuin te vliegen en door de klokken precies op het juiste moment te laten slaan. In de loop van de dag zijn veel contacten en oude vriendschappen hernieuwd.

Ik heb de samenwerking met jou als heel erg prettig ervaren. Je was bereid mee te denken en er iets moois van te maken. Ik ben je dankbaar voor de tijd, energie en creativiteit die ik bij je heb gezien en ervaren. Je inzet was fantastisch. Jouw idee van de bierviltjes was perfect. Dankzij jouw hulp hebben we met zijn allen op een Jeroen-waardige manier afscheid van hem kunnen nemen en de ruimte gekregen zijn plotselinge overlijden een plek te geven. Dank daarvoor.

Groetjes,

H.W.

7 mei 2015

Als een schakel…

Ik was erg blij met jouw begeleiding van de uitvaart. Ik ben van mening dat je dit zeer zorgvuldig hebt aangepakt, om met de input van iedereen een mooi verhaal te smeden. Dat samen met de woorden van anderen maakte het af. Fijn ook dat er zoveel mensen waren.

Iedereen die ik na de uitvaart heb gesproken, en dat waren er nogal wat, zowel Quickers als ex-collega’s en familie van Henk, vonden het een mooi, waardig afscheid.

Ook de afsluitende kop koffie en de taart vielen in goede aarde. Na een uurtje van samenzijn ging iedereen weer zijn eigen weg.

Kortom, een mooi afscheid.

Arnout de Hamer

6 september 2014

Met een hart…

Bedankt Bea voor de prachtige woorden die je hebt gezegd op de begrafenis van mijn broer Harold/Norman.

Door jou hebben we mijn broer gelukkig nog een mooi afscheid kunnen geven dat hij verdiende.
Heel erg bedankt hiervoor!

Groeten,

Jessica & Sjoerd Tissen

11 juli 2014

Met een speer…

Onverwacht bereikte ons het bericht dat onze broer Folkert was overleden aan een hartstilstand. Hij was net 60 jaar geworden. De wereld staat dan even stil. Er komt naast de schok en verdriet veel op je af op zo’n moment en je hebt hulp nodig, om een waardige en respectvolle herdenking en uitvaart te laten plaatsvinden. We kwamen via de uitvaartverzorger in contact met Bea van de Hoef van Stapvoorstapbijafscheid.

In een gesprek met haar (waar zij alle tijd voor nam) vertelden wij over de moeilijke en fijne momenten uit zijn leven. In de paar dagen tussen overlijden en de uitvaart hebben wij vaak en prettig contact gehad met Bea om inhoud te geven aan een persoonlijke invulling van de herdenking aan Folkert. Bea heeft de herdenking een bijzondere belevenis gemaakt in dit afscheid, waar wij haar enorm dankbaar voor zijn. Het heeft ons kracht en troost gegeven om ook lang na zo\’n emotionele en verdrietige gebeurtenis verder te kunnen in de herdenking aan hem.

Dankjewel Bea, omdat je door jou kennis en ervaring in de begeleiding van de uitvaart, het voor ons mogelijk hebt gemaakt het verlies een plek te kunnen geven.

Geert, Ineke en Evelien van der Meulen

7 juli 2014

Met licht…

Hallo Bea,

Wat was het een mooi en liefdevol afscheid vandaag!!! Mag ik je hartelijk bedanken voor je inzet, respect en betrokkenheid. Mede dankzij jouw hulp is het zo’n waardig afscheid geworden.

Lieve groet,

Kristel Stevenhagen

4 juli 2014

Met rozen…

Persoonlijke begeleiding bij afscheid nemen doe je met hart en ziel !!

Dit is helemaal van toepassing op jou. Je kunt je inleven in een ander die een verlies moet dragen. SUPER!!!!

Bea, nogmaals dank.

Marijcke

7 maart 2014

Met een vlieger…

Voor onze zus, die toch wel gelovig was, zochten wij een passende uitvaartdienst. Een kerkelijke dienst was niet direct haar wens. Wij kwamen in contact met Bea van de Hoef en haar benadering als ritueelbegeleidster sprak ons zeer aan. Zij heeft een goed luisterend oor en weet van daaruit een goede vertaalslag te maken naar de totale invulling en muzikale omlijsting van de dienst gelardeerd passende riten.

Door stimulering van de eigen inbreng werden de inhoudelijke en muzikale keuzes tot een zeer harmonieus geheel gevlochten, waarbij recht werd gedaan aan het gedachtegoed van onze zus. Haar band met de natuur werd door Bea voortreffelijk vertaald door o.a. het gebruik van wierook in schaaltjes van natuurlijke schors gemaakt door een van de broers. Schors omdat dat met de kist mee kon worden gecremeerd en de wierook bij die verbranding geurig en vluchtig zou opstijgen.

De wierook en de aanwezige vlieger, als symboliek van haar dartele manier van door het leven gaan met een vaste band met thuis, completeerden het geheel op een bindende wijze.

Bea, dank daarvoor.

Familie Boersma

5 december 2013