IK MIS JE, OVERAL EN NERGENS
Een avond op 29 oktober 2022 om stil te staan en terug te denken aan geliefde overledenen.
Op deze zwoele herfstavond werden liefdevol de namen gezongen. De bootjes met een brandend kaarsje dobberden tussen de bladeren op het water. Linten met namen werden met zorg opgehangen op het hart en amen liefdevol neergeschreven op het speciale bankje. Zachte klanken van live muziek vonden hun weg. De paars verlichte bomen gaven het geheel een mystieke sfeer.
Jong en oud, bekend en onbekend, was in gedachte verzonken of raakte met elkaar in gesprek. Hij die in het afgelopen jaar beide ouders verloor. Zij die al 21 jaar haar zus moet missen. Zij die haar veel te jonge kindje is kwijtgeraakt. Hij die al vijf jaar zonder partner het leven trotseert. Zij die zich realiseert dat ze net zolang zonder als met haar moeder leeft.
ik mis je, overal en nergens
overal en nergens vind ik jou
dan sta ik stil bij wat er was
omarm ik je en groet je zacht
De avond was indrukwekkend, verstillend, ontroerend, krachtig.
De foto, gemaakt door Yvonne van der Bijl van Handmade fotografie, geeft een mooie impressie.
Dankbaar en voldaan kijk ik terug op deze zaterdagavond. Waarin centraal stond wat me zo na aan het hart ligt: het ondersteunen van mensen bij verlies van een dierbare, met symbolen en rituelen. Dankbaar dit samen met  alle vrijwilligers te mogen organiseren. Samen de schouders eronder, elkaar blijven inspireren, doen waar ons hart ligt.