Geen kind is zo aanwezig, als het kind dat wordt gemist

(Manu Keirse)

Op 8 december 2013 was het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor de overleden kinderen die we in ons hart meedragen. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.   Samen met Ans Kruisselbrink en Ad van Dijk organiseer ik Wereldlichtjesdag in Hoogland.  

Voor wie?  
Ouders, broers, zusjes, opa’s, oma’s, andere familieleden en mensen die zich nauw betrokken voelen. Ieder die een kind mist was van harte welkom dit kind te gedenken en een kaars voor hem/haar aan te steken. Zo waren we verbonden met het hart van licht dat voor alle overleden kinderen op die tijd de wereld rond gaat. Met poëzie, muziek, stilte en teksten stonden we stil bij alle kinderen die niet meer bij ons zijn.  

Waar en hoe laat?
De Pastorie van de Martinuskerk,  Kerklaan 22 in Hoogland opende gastvrij haar deuren. Ieder was welkom vanaf 18.30 uur. Om 18.45 uur werd de eerste kaars aangestoken en vanaf 19.00 uur brandden alle kaarsjes. Daarna maakten we een hart van licht in de Pastorietuin. Tot slot was er rond 19.30 uur koffie, thee of chocolademelk.     

 Welkom in de kring van licht voor alle kinderen in ons hart