Zondag 14 december 2014 was het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden om 19:00 uur kaarsen aangestoken voor de overleden kinderen die we in ons hart meedragen. Zo gaat in 24 uur een lint van licht en warmte over de hele wereld. De wereld wordt zo even wat lichter voor ieder die een kind heeft verloren. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. Samen met Ans Kruisselbrink en Ad van Dijk organiseerde ik Wereldlichtjesdag in Amersfoort.  

Voor wie? Vader, moeder, broer, zusje, opa, oma, buurman, vriendin was van harte uitgenodigd. Ieder die een kind mist was welkom dit kind te gedenken! Of het nu om een pasgeboren baby of je volwassen kind gaat is niet van belang. Ook niet of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist. Ieder was welkom een lichtje te branden voor het kind dat wordt gemist. Met poëzie, muziek, stilte en troostende woorden stonden we stil bij alle kinderen die niet meer bij ons zijn.  

Waar en hoe laat? De Herberg, Watersteeg 85 in Nieuwland te Amersfoort opende vanaf 18:30 uur gastvrij haar deuren. Om 18:45 uur werd de eerste kaars aangestoken en vanaf 19:00 uur brandden alle lichtjes. We noemden de namen, luisterden naar muziek en er klonken troostende woorden. Wie wilde kon zelf een bijdrage leveren met een gedicht, een tekst of een lied. Tot slot was er rond 19:30 uur koffie, thee of chocolademelk en gelegenheid om na te praten.  

Welkom in de kring van licht voor alle kinderen in ons hart